Без категория

Storm Riders Open 13-15 April 2018

На 13-15 април в София клуб „Storm Riders“, заедно с Българска федерация по футбол на маса се проведе турнир, част от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса  – „Storm Riders Open“.  Събитието се проведе на осем професионални маси „Roberto Sport – Top Speed“ в столичният клуб BSD, където зрителите можеха да разпускат с хубава музика и други забавления. Участие в турнирът взеха повече от 60 състезатели, както и представители от Румъния.

В първият ден от турнира се проведоха дисциплините Mixed Doubles, Classic Women и Classic Men.

При смесените двойки, след оспорван сблъсък първи се класираха Екатерина Атанасов и Марио Томов, второ място заеха Деметра Блажева и Станислав Георгиев и трети Александра Новкова и Данаил Златаров.

В дисциплината Classic Women Александра Новкова и Деметра Блажева взеха златото, сребро – двойката Румяна Шушулова и Виктория Григорова, а бронзовите медали заслужиха Станислава Стайкова и Полина Манджукова. При Classic Men Станислав Георгиев и Красимир Димитров взеха първо място, след тях се класираха Красимир Груйчев и Антон Божиков и трети станаха Екатерина Атанасова и Марио Томов.

В събота се играха дисциплините Open Singles и Women Singles.

На финалът при жените премериха сили двете Топ състезателки при жени на България на Световно ниво – Екатерина Атанасова и Благовеста Герова. Първа завърши Екатерина Атанасова, а среброто бе за Благовеста Герова и на трето място се класира Румяна Шушулова. Станислав Георгиев зае първо място в дисциплината Open Singles, втори се класира Иван Македонски, трети Еуджен Думитреску. Вторият ден завърши с развлекателната дисциплина изтегли случаен партньор, в която с безупречна игра, първото място грабнаха Мартин Митков и Данаил Златаров, следвани от двойката Михаил Христов – Иво Пиларски и трети Деметра Блажева и Станислав Найденов.

В неделя турнира продължи с дисциплините Women Doubles и Open Doubles.

При жените Благовеста Герова и Полина Манджукова извоюваха първото място, второ бе за Румяна Шушулова и Виктория Григорова, а след тях се наредиха Ния Атаносава и Екатерина Атанасова. В най–оспорваната дисциплина Open Doubles, на финала след тежка битка златото грабнаха Николаус Щраке и Матей Минчев, като след тях се наредиха Марио Томов и Денис Бисеров, а бронза взеха двойката Станислав Георгиев и Красимир Димитров.

Високото ниво на играчите беше пряко отражение на успехите на българските състезатели на международните турнири и шестото място на България от шестдесет държави в Световната класация на ITSF.  Надяваме се турнирът да се превърне в традиция и да спомага развитието на нашия спорт в България.